Program 2019

Nås Hembygdsförening

30/4   Traditionellt Valborgsmässofirande. Manskören, vårtal av Bengt Ehnström i kyrkan kl 20.30. Brasan tänds ca 21.00. Fyrverkeri.

30/5   Gökotta vid Lisskvarngården i samarbete med Svenska kyrkan. kl 8.00 gudstjänst med Torbjörn Axelsson. Bengt Ehnström berättar om naturen i försommartid. Kaffeservering.

9/6   Försommar vid Vinbergets fäbodar kl 15.00. Underhållning av Jonas Hansson, Peter Resare och Alf Bergkvist. Tipspromenad. Servering av kolbullar, kaffe och dricka. Vägvisning från Lindesnäsvägen.

22/6   Midsommarfirande vid Lisskvarngården kl 14.00. Majstångsresning och dans kring stången. Nås spelmanslag. Underhållning. Servering.

3/7   Byvandring i Hjulbäck kl 18.30.Samling för vidare samåkning skyltas efter transformatorstationen vid E16 - håll utkik! Ta med fika.

5/7   Berättarkväll vid Äskan, Lindesnäs kl 19.00. Vid slogboden, infart vid Lindesnäs gårdsbageri. Kaffe med bröd, enbärsdricka. Ev. samåkning från Medborgarhuset kl 18.30.

28/7   Slåtterdag vid Lisskvarngården kl 12-16. Blomstervandring med Bengt Ehnström, slåtter med hästar, lieslåtter, hässjning av hö. Demonstration av gamla hantverk och slipning av liar. Ta gärna med egen lie. Från kl 13 servering av glödstekt sill, potatis, tunnbröd. Samarrangemang med Naturskyddsföreningen.

7/8   Allsångskväll på Lisskvarngården kl 18.30 med Hasse och Putte Ström. Inomhus vid regn. Servering.

)

Program 2019