Program 2018

Nås Hembygdsförening

Program 2018

30/4 Valborgsmässofirande vid Älvbron framför kyrkan. Kl. 20.30 sång av manskören och vårtal inne i eller utanför kyrkan beroende av väderlek. Brasan tänds cirka 21.00. Fyrverkeri.

10/6 Försommar vid Vinbergets fäbodar kl. 15.00. Underhållning av Heidi Bajer. Tipspromenad. Servering av kolbullar, kaffe och dricka. Vägvisning från Lindesnäsvägen.

23/6 Midsommarfirande vid Lisskvarngården kl. 14.00. Majstångsresning samt dans kring stången. Nås spelmanslag. Ev. ytterligare underhållning. Servering.

4/7 Byvandring i Mellanborg. Vi möts vid gamla småskolan för vidare samåkning kl. 18.30. Medtag fika.

6/7 Berättarkväll vid Äskan, Lindesnäs, kl 19.00. Vid slogboden, infart vid Lindesnäs gårdsbageri. Kaffe med bröd, enbärsdricka. Ev. samåkning från Medborgarhuset kl 18.30.

29/7 Slåtterdag vid Lisskvarngården kl 12.00. Blomstervandring med Bengt Ehnström, slåtter med hästar, lieslåtter, hässjning av hö. Demonstration av gamla hantverk och slipning av liar. Ta gärna med egen lie. Servering av glödstekt sill, potatis, tunnbröd. Samarrangemang med Natur-skyddsföreningen.

1/8 Allsångskväll på Lisskvarngården kl 18.30 med Hasse och Putte Ström. Inomhus vid regn. Servering.

)

» Curabitur